سبک های مختلف نقاشی بخش سوم
فوتوریسم
فوتوریسم یا آینده گری یکی از جنبشهای هنری اوایل قرن بیستم بود. مرکز این جنبش در ایتالیا بود و درکشورهای دیگر از جمله روسیه نیز فعالیت داشتند.فوتوریست ها در تعداد زیادی از زمینه ها مانند ادبیات، نقاشی، عکاسی، مجسمه سازی، سفال گری، تئاتر، موسیقی، معماری و حتی آشپزی فعالیت داشته اند. فیلیپو تومازو مارینتی با انتشار بیانیه ی فوتوریسم درسال 1909 در روزنامه فیگارو فعالیت جنبش را رسماً آغاز کرد.
در آن بیانیه، مارینتی نوشته بود کـه فوتوریست ها از هنر گذشته بیزارند و دغدغههای اصلی این جنبش، پویایی، سرعت و تکنولوژی اسـت. برای فوتوریستها خودرو، هواپیما و شهر هـای صنعتی نشانه های بسیار مهمی بودند چراکه آنها پیروزی انسان بر طبیعت را نشان میدادند.
ورتیسیم
ورتیسیسم یا دوران گری یک جنبش هنری کوتاه مدت بود کـه در اوایل قرن بیستم در بریتانیا و تحت تأثیر حجمگرایی و آیندهگری بـهوجود آمد. نام ورتیسیسم را ازرا پاوند درسال 1913 بـه این جنبش داد، اما مهمترین هنرمند این جنبش ویندهم لوئیس بود کـه از یکسال قبل نیز بـه این سبک نقاشی می کرد.
تفاوت اصلی دوران گری با آیندهگری در شیوه ی نشان دادن حرکات اسـت. در دوران گری زندگی مدرن بـه وسیله ی یکسری خط کلفت نشان داده می شود کـه چشم رابه مرکز تابلو هدایت می کنند. دیگر مشخصه های این سبک استفاده از کمانها و زاویههای چند گانه بر سطحی تخت، بـهمنظور پدیدآوردن تجسمی از دوران یا القای چرخش و التهابی گردابمانند اسـت.
بعد ازآن بـهخاطر جنگ جهانی اول این جنبش از میان رفت. هر چند درسالهای بعد از جنگ گورو اِکس سعی کرد این جنبش را دوبازه زنده کند، اما نتوانست.
رمانتیسم
رمانیتیسم عصری از تاریخ فرهنگ درغرب اروپا اسـت، کـه بیشتر در آثار هنرهای تجسمی، ادبیات و موسیقی نمایان شد. هنرمندان رمانتیک آزاد از چهارچوب های تصویرگریهای سنتی، بـه تحقق بخشیدن ایدههای شخصی خود پرداختند. رمانتیسیسم را همان طور کـه از نامش پیداست، باید نوعی واکنش احساسی در برابر خرد محوری بـهشمار آورد.
تمایلی بـه برجسته کردن خویشتن انسانی، گرایش بـه سوی خیال و رؤیا، بـه سوی گذشته ی تاریخی و بـه سوی سرزمینهای ناشناخته. از دید انسان رمانتیک، جهان بـه دو دسته تقسیم می شود: یکی دستهٔ خردگرا «بـه قول نووالیس: جهان اعداد و اَشکال»، و دوم دسته ی احساسات یا بـهطور دقیقتر، والاترین ها و زیبایی ها.
رمانتیسم در اصل، جنبشی هنری بود کـه در اواخر قرن هجدهم و نوزدهم در ادبیات و سپس هنرهای تجسمی، ابتدا در انگلستان و سپس کشور آلمان، فرانسه و سراسر اروپا رشد کرد.